VW ID Buzz
Volkswagen gaat de ID Buzz in productie nemen

Vorig jaar presenteerde Volkswagen voor het eerst de ID Buzz, een volledig elektrische microbus. De auto fungeerde in eerste instantie als conceptmodel, maar nu neemt de Duitse autobouwer hem daadwerkelijk in productie.

Dat bevestigde Herbert Diess, boardmember van Volkswagen, tegenover Auto Express.

De ID Buzz is onderdeel van een reeks van drie nieuwe elektrische auto’s, die Volkswagen in het afgelopen jaar heeft gepresenteerd. Zo was de Paris Motor Show van 2016 het decor voor de onthulling van de Volkswagen ID, een elektrische auto met een verwachte actieradius van 500 kilometer. Tijdens de Auto Shanghai van dit jaar werd de ID Crozz onthuld, een elektrische crossover.

Bij de conceptversie van de ID Buzz sprak Volkswagen over een actieradius van 600 kilometer. Daarnaast kan hij, dankzij een laadvermogen van 150 kilowatt, bijna 500 kilometer bijladen in een half uur. Ook beschikt de microbus over de technologie voor autonoom rijden en inductief opladen.

Of de ID Buzz die uiteindelijk op de markt zal verschijnen over dezelfde eigenschappen beschikt, is vooralsnog onbekend. We moeten helaas nog wel even wachten op het elektrische busje. Het duurt nog zeker tot 2020 voordat hij op de markt verschijnt.

Source: Duurzaam bedrijfsleven.nl