SMRTD steunt Oekraïne

Update 28-04-2022

Door de donaties van iedereen die een donatie heeft kunnen doen heeft Sanya twee four-weel-drives kunnen kopen. Deze heeft hij in het paasweekend over de grens van Oekraïne gereden om deze, gevuld met EHBO-materiaal, te doneren aan de soldaten die daar aan het vechten zijn. 

Originele bericht

Niet alleen omdat het verschrikkelijk is wat zich daar afspeelt maar ook omdat een gedeelte van het SMRTD team nauw betrokken is met Oekraïne. Twee medeoprichters van SMRTD, Oleg en Sanya, komen namelijk uit Oekraïne. Oleg is 11 jaar geleden vanuit Oekraïne naar Nederland verhuisd als ontwikkelaar 🇺🇦. Hij werkte meer dan 5 jaar voor BudgetEnergy en bouwde voor dit bedrijf een complete IT-afdeling van de grond af.

Sanya is 7 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Oleg en Sanya zijn klasgenoten van school. Later studeerden ze af aan dezelfde technische universiteit in Kharkov (Charkov), ze zijn allebei IT-nerds. Zij hebben de architectuur van SmartDodos ontwikkeld. Ze verzorgen en coördineren de huidige technische operatieën en -ontwikkelingen. Waarbij met (voornamelijk oekranische) ontwikkelaars on-site en off-site gewerkt wordt.

Oorlog in Oekraïne

Tegenwoordig is de situatie in Oekraïne erg gevaarlijk. De geboortestad van Oleg en Sanya is Charkov. Het wordt vernietigd. Letterlijk. Op de foto zie je een van de verwoeste gebouwen op het centrale plein van de stad. Stel je voor, het centrum van de Europese stad met een bevolking van bijna 2 miljoen inwoners er zo uit ziet.

Veel mensen verlieten Charkov. Ouders van Oleg zijn onderweg naar Nederland ondanks het feit dat ze daar wilden blijven omdat het de stad is waar ze geboren zijn. De moeder van Sanya probeert ook de grens naar Europa over te steken, maar zijn vader blijft bij de rest van de mensen die besloten hebben tot het einde te blijven.

We verwachten veel meer mensen die tijdelijk naar Nederland komen. Ze hebben een dak en  basisdingen nodig om te leven, totdat het veilig genoeg is om terug te keren. Wij helpen ze daar graag mee. 

 

Hoe kunt u helpen

Oleg en Sanya blijven zich inzetten voor de ontwikkeling van SMRTD ondanks dat het momenteel een extreem moeilijk periode is. Samen met hun families zijn ze lid van verschillende lokale organisaties om mensen in Oekraïne 🇺🇦 en vluchtelingen hier in Nederland te helpen. U kunt ook helpen.

U kunt elk bedrag doneren dat zal worden gebruikt door onze Oekraïense vrienden en familieleden die hierheen moesten komen. Gebruik QR op de foto of link aub: Tikkie.me

 

Er zijn officiële sites zoals deze: giro555.nl/ of hier: nhnieuws.nl
Ook zijn er projecten gestart die het mogelijk maken om eenmalig of tijdelijk werk aan te bieden voor vluchtelingen die graag hun handen uit de mouwen steken. Meer informatie hierover volgt later op deze pagina.

 

Deel onze blog: