Banner design elements for sustainable energy development, Environmental and Ecology concept, Vector illustration
Voldoe jij al aan de Informatieplicht? 1 juli nadert snel!

Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken zijn sinds zo’n 25 jaar verplicht om energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen te treffen. Per 1 juli moet je ook rapporteren wélke maatregelen zijn genomen: de informatieplicht energiebesparende maatregelen.

Energiebesparing versnellen

Met deze informatieplicht willen het bedrijfsleven en de overheid energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls. De wereldwijde energieproductie is goed voor 60% van de broeikasgasemissies. Energiebesparing helpt deze uitstoot te beperken.

Deadline: 1 juli 2019

Verbruikt jouw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan moet je dus voor 1 juli 2019 in het eLoket van RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt genomen. Wil je weten of de energiebesparingsplicht en informatieplicht op jouw organisatie van toepassing is? Check dan dit stappenplan of bekijk dit filmpje.

https://www.youtube.com/embed/ebl8ngPARhE

Inzicht met de energiemonitoringtool

Energiemonitoring is een onmisbare hulp als je op een consequente manier je energieverbruik wilt beheersen en verbeteren. Zo kun je bepalen welke maatregel in jouw situatie het meeste effect zal hebben en hoe je bijdraagt aan een schonere wereld. Onze energiemonitoringtool kan je daarbij helpen. Wil je niet alles zelf doen? Dan kun je ook energieadviseur inschakelen. In onze app kun je een ‘meekijk-account’ instellen voor de adviseur. Door mee te kijken kan hij of zij je gerichte adviezen geven en kun je zien of de beoogde besparing ook echt behaald wordt. Is dit niet het geval, kun je zien wat er nodig is om dit wel te behalen.

Meer weten?

Onze app kijkt naar je verbruiksdata. Je energieadviseur kijkt naar de staat van het pand, van binnen en van buiten: hoe ziet het dak eruit, de muren, de vloeren, de installaties, de meterkast, etc. Juist door de combinatie van wat zij doen en wat onze app kan, zorgt dat jij nog gerichter kunt verduurzamen. Wil je meer weten over ons adviseursaccount? Check dan deze pagina.

Wil je weten of jouw onderneming aan de energiebesparingsplicht voldoet? Doe dan hier de check.

Vragen? Neem gerust contact op via eelco@smartdodos.com of via 030 2272477. Onder het genot van een kop koffie denken we graag met je mee.