smartdodos-Slim-elektrisch-rijden-met-inzicht
Slim elektrisch rijden met inzicht dankzij samenwerking met Blue Current

Een slimme vogel werkt samen! Een van onze nieuwe samenwerkingen is met Blue Current op het gebied van slim laden. Sinds kort doen we zelf al goede ervaring op met het slim laden van Blue Current. We zijn namelijke de trotse eigenaar van een de eerste groene SmartDodos Tesla model 3. Toegegeven: dat is niet alleen lekker duurzaam, het is ook een feest om in te rijden. Maar wat houdt dat slim laden in?

266 keer naar Parijs

Het elektrisch rijden gaat groots toenemen. Volkswagen verwacht in de komende tien jaar 15 tot 22 miljoen elektrische auto’s te verkopen. Door elektrisch te rijden help je mee aan het verminderen van CO2-uitstoot. Als een auto in zijn totale levenscyclus 220.000 kilometer rijdt, dan kan elektrisch rijden een CO2-reductie opleveren van 38 ton per auto. Dat staat gelijk aan 266 keer naar Parijs vliegen, 608.000 kilometer met de trein reizen of 11.400 kilo kantoorpapier verbruiken. En dat terwijl je vrijwel geluidloos over de weg zoeft. Het kan erger.

Blauwbekken niet nodig

Elektrisch rijden betekent ook dat je met enige regelmaat aan de laadpaal moet. Dat gaat niet zo snel als tanken, dus daar moet je wel even bij nadenken. Anders sta je tussen Geldermalsen en Utrecht te blauwbekken bij een laadstation langs de snelweg. Bij Blue Current begrijpen ze dat. Hun visie is dat je niet ergens naartoe wilt om te laden; je wilt laden waar je bent en altijd met een volle accu op weg. Maar een laadkast aan de muur of laadpaal in de grond, is ook niet altijd gewenst. Blue Current heeft daar iets op verzonnen, de ‘hidden’ laadpaal. Zo komt er alleen nog een kabel uit ‘de muur’ waar je hem hebben wilt en hoef je geen lelijke kast meer op te hangen. Het oog wil tenslotte ook wat.

Meer laden zonder de aansluiting te vergroten

De komende jaren zullen er veel meer elektrische auto’s op de weg komen. Hierdoor neemt ook de vraag van medewerkers en klanten naar laadcapaciteit toe. Om aan deze vraag te voldoen zonder heel veel extra kosten te maken voor het vergroten van de aansluiting, is dynamisch laden die oplossing. De Dynamische Smart Charging-module van Blue Current monitort continu je netaansluiting. Vervolgens wordt de beschikbare capaciteit dynamisch aan de laadpunten toegekend. Op deze manier kunnen meer auto’s opgeladen worden op een kleine bedrijfsparkeerplaats, zonder dat de aansluiting vergroot hoeft te worden.

Monitoring van je energieverbruik

Om echt slim te laden is energiemonitoring essentieel. Op het dashboard van onze energiemonitoringtool krijg je inzicht in je eigen energieverbruik. Wat je auto laadt zie je apart van het verbruik van je huis. Door onze samenwerking met Blue Current kunnen we deze data los van elkaar tonen. Dankzij deze mogelijkheid energiemonitoring te combineren met de steeds slimmer wordende laadpunten, maken we elke dag een stap in het afstemmen van vraag en aanbod van duurzame energie. Bijkomend voordeel is dat we je zo ook helpen te voldoen aan de Informatieplicht energiebesparing.

Blue Current en SmartDodos

We zijn trots op de samenwerking tussen Blue Current en SmartDodos! Door onze samenwerking kunnen bedrijfseigenaren en consumenten kosten besparen op hun toenemende laadvraag. Daarnaast worden kosten bespaard door energiemonitoring zonder dat extra installaties nodig zijn. Tevens wordt dan ook voldaan aan de wettelijke verplichting op het gebied van energiemonitoring. En last but not least ziet het er goed uit!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze energiemonitoringtool en over slim en mooi laden? Neem dan gerust contact op met eelco@smartdodos.com of via 030 227 2477. We denken graag met je mee.