smartdodos-op-vakantie-doe-wat-nieuwe-energie-op-header
Op vakantie? Doe wat nieuwe energie op!

Voor velen van ons staat de vakantie voor de deur. Tijd om de boel even de boel te laten en te ontspannen. Ook tijd om eindelijk eens die dingen te lezen waar je in de waan van de dag geen tijd voor hebt. Drie interessante whitepapers om eens lekker op je gemak in te duiken.

12 visies op wonen zonder aardgas

Klimaatbureau HIER vroeg aan twaalf betrokkenen vanuit maatschappelijke organisaties, overheden, bedrijfsleven en enkele ervaringsdeskundigen wat hun visie is op wonen zonder aardgas. Uit de meeste bijdragen blijkt dat het belang van overheid en gemeenten hoog wordt ingeschat en dat de aansluitplicht voor gas voor netbeheerders moet worden aangepast. Maar er zijn ook veel discussiepunten; over de weg naar energielabel A, het potentieel van groen gas en hoge-temperatuur-warmtenetten.

Download ’12 visies op wonen zonder aardgas’ hier >>>

Ontwikkelingen van Blockchain voor de energiesector

Blockchaintechnologie kan worden ingezet om zeker te weten dat een transactie, een registratie of een bestand klopt, zonder dat je daar een derde partij voor nodig hebt. Dat is begonnen bij geld, maar reikt inmiddels veel verder en zal ook de energiesector veranderen. Eén van de grote vragen speelt zich af rond de risico’s van cybersecurity. De World Energy Council heeft samen met PwC een onderzoek gedaan naar de zich ontwikkelende rol van de blockchain.

Download ‘The developing role of blockchain’ hier >>>

Duurzaam gebouwd

Geen whitepaper maar een online tijdschrift. Met onderwerpen als duurzame scholen, circulaire bouwprocessen en een interview met Reinier van den Berg – ja, de weerman – over het opruimen van plastic, het planten van bomen en het bouwen van ziekenhuizen en scholen. Achtergrondinformatie, interviews en korte berichtjes. Tussendoor een dutje doen in de zon is toegestaan…

Download het magazine ‘Duurzaam gebouwd’ hier >>>

Niet op vakantie?

Ben jij één van de thuisblijvers? Wil je eens weten waar voor jou de kansen liggen op het gebied van energiemonitoring? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op via eelco@smartdodos.com of aart-jan@smartdodos.com of via 030 2272477. Onder het genot van een kop koffie komen we vast tot mooie inzichten. Laat die anderen maar vakantie vieren…