Intergratie-zelf-opgewekte-stroom
Nieuwe features SmartDodos applicatie

De afgelopen periode hebben wij vanuit SmartDodos niet stil gezeten. Wij zijn druk bezig geweest met onze applicatie nog relevanter te maken met nieuwe features voor consumenten, klein en grootzakelijke klanten. Daarover willen wij u graag uitgebreid informeren.


Ontwikkeling vanuit feedback
Bij de ontwikkeling van alle nieuwe features hebben wij goed geluisterd naar ontvangen feedback. Daarom zijn wij altijd erg blij om deze te ontvangen! Natuurlijk zien wij graag positieve reacties, maar opbouwende kritische feedback is voor ons net zo belangrijk. Mocht u een functie missen, feedback hebben of iets anders aan ons willen vertellen? Reageer gerust op deze mail.


Nieuwe Features


Voor de snelle lezer sommeren we gelijk alle nieuwe functies. Hieronder leggen wij de functies per onderdeel verder uit.


  • Max Watt: Hierdoor is te zien wat het maximale verbruik is en wanneer de pieken plaatsvinden
  • Integratie van zelf opgewekte zonne-energie
  • Integratie van het elektriciteitsgebruik van auto-opladers
  • (Alarm)meldingen bij piekverbruik en sluimerverbruik
  • Energiecontract management en verbeterde kostenberekening

Daarnaast zijn we momenteel nog druk bezig met nieuwe features:


  • Speciaal voor groot zakelijke gebruikers zijn we bezig met een Integratie van Artificiele intelligentie
  • Uitbreiden custom (kwartaal) rapportages in lijn met RVO richtlijnen, deze rapportages verdienen zichzelf gegarandeerd terug
  • Unieke energie aanbieding speciaal voor onze trouwe SmartDodos klanten

✔️ Max watt

Max watt geeft aan wanneer piek verbruik is. Dit helpt om grootverbruik apparaten in huis te herkennen. Ook helpt het om vast te stellen of uw stroomaansluiting past bij uw gebruik. Zeker voor zakelijk gebruik kan vaak de aansluiting verkleint worden en zo aanzienlijk op kosten worden bespaard. 

✔️ Integratie zelf opgewekte stroom

Hebt u zonnepanelen met een SolarEdge-omvormer? Dan hebben we goed nieuws voor u. We hebben namelijk stappen gezet om SolarEdge-omvormers te integreren in SmartDodos. Nu kunt u al direct in SmartDodos inzicht krijgen in de productie van uw zonnepanelen. Deze informatie willen we direct gaan verwerken ín de grafieklijn die de elektriciteit weergeeft. Binnenkort geeft deze ‘hoofdgrafiek’ dus de optelsom weer van de elektriciteit die wordt geproduceerd, afgenomen van het net, én wordt teruggeleverd!

✔️ Integratie verbruik eigen oplaadpaal

Blue Current is actief op het gebied van slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s. Zij bieden onder andere een interessant ‘verborgen’ oplaadpunt aan. Wij werken nauw samen met Blue Current en zodoende kunnen de gegevens van zo’n laadpunt worden geïntegreerd in de Smartdodos-app. Dat geeft u een duidelijk beeld van het stroomverbruik van het opladen.
Wilt u meer weten over de verborgen laadpaal? Klik dan hier

✔️(Alarm) meldingen bij piekverbuik en sluimerverbruik

U kunt nu al dagelijks/wekelijks/maandelijks energierapporten ontvangen. Daar hebben wij voor u nog enkele slimme meldingen aan toegevoegd. Namelijk voor onverwachte afwijkingen van het sluimerverbruik en bij overschrijding van het piekverbruik.Als uw sluimerverbruik (alleen voor elektriciteit!) aanzienlijk afwijkt ten opzichte van de dag ervoor, dan ontvangt u automatisch een (alarm)melding.


✔️ In SmartDodos kunt u een drempelwaarde instellen voor het ‘normaal’ te verwachten dagverbruik van zowel elektriciteit als gas.


  • ✔️ Wordt een van beide ingestelde waarden overschreden, dan ontvangt u daar automatisch een (alarm)melding van. U kunt de instellingen voor deze meldingen hier zelf instellen

Onze verdere plannen…

Stilstaan is voor ons absoluut geen optie. Daarom geven we u ook nog een kijkje op onze plannen voor de komende periode.

☀️ Uitbreiding integratie zonnepanelen 

Naast SolarEdge willen wij ook de integratie van andere types omvormers van zonnepanelen mogelijk gaan maken. (Onder andere die van Goodwe en SMA.)
U kunt nu al de bruto-productie zien. Door die te gaan combineren met de teruglevering die de slimme meter aangeeft, kan het werkelijke verbruik worden berekend!
En… daar gaat het u toch uiteindelijk om! Dus wordt dat voor ú een mooie aanvulling, denken wij.

? Energiecontract management en verbeterde kostenberekening


Ook gaan we de komende tijd extra aandacht besteden aan mogelijkheden die wij zien waarmee u een beter inzicht kunt krijgen in de opbouw van uw energiekosten. Wij begrijpen dat daar behoefte aan is.


Verder willen wij een soort contract beheerfunctie toevoegen, waarmee u uw energiecontract(en) kunt bijhouden én terugkijken. Ook zult u er tariefswijzigingen zichtbaar in kunnen maken.


Unieke energie aanbieding


Doordat een de SmartDodos een unieke groep is kunnen we speciale prijzen bedingen voor bestaande klanten bij energie bedrijven. Dit kan alleen bij bestaande klanten. Binnenkort laten wij u graag kennismaken met deze lage prijzen, zodat we uw energierekening nog verder kunnen verlagen.