Scenario kiezen
Negatieve prijzen en zonnepanelen, Hoe als adviseur je klanten te helpen?

Negatieve energieprijzen:

Hoe je als installateur of adviseur je klanten kan helpen

Negatieve prijzen

In de snel veranderende energiewereld, is er een nieuw fenomeen dat steeds vaker voorkomt: negatieve energieprijzen. Hoewel dit misschien klinkt als een zeldzaamheid, is het een realiteit waar steeds meer zakelijke zonnepaneel eigenaren mee te maken krijgen. Voor installateurs, energieadviseurs en energiedienstverleners biedt dit zowel uitdagingen als kansen. In deze blog leggen we uit hoe je met de slimme oplossingen van SmartDodos je klanten het beste kunt helpen, en hoe wij je hierbij volledig onafhankelijk kunnen ontzorgen.

Wat zijn negatieve energieprijzen?

Negatieve energieprijzen ontstaan wanneer er een overschot aan elektriciteit is en de vraag laag is. Dit gebeurt vaak op zonnige dagen wanneer zonnepanelen op volle capaciteit draaien. Het resultaat? Producenten van zonne-energie moeten betalen om hun elektriciteit op het net te zetten, wat het rendement op de investering van je klanten significant kan beïnvloeden.

Waarom zijn negatieve energieprijzen een probleem voor jouw klanten?

Als installateur, energieadviseur of energiedienstverlener begrijp je de waarde van duurzame energie voor je klanten. Maar als je klanten worden geconfronteerd met negatieve energieprijzen, kunnen ze te maken krijgen met:

  1. Verlies van Rendement: In plaats van betaald te worden voor de energie die ze terugleveren, moeten ze betalen.
  2. Onvoorspelbaarheid: Moeilijkheden bij het maken van nauwkeurige financiële prognoses.
  3. Verhoogde Kosten: Fluctuerende prijzen kunnen de langetermijnwinstgevendheid van zonnepanelen aantasten.
 
Slim curtailment: De Oplossing 

Hier komt SmartDodos in beeld met onze slimme curtailment-oplossingen. Wij zijn geen gewone dodo’s; we zijn de slimme dodo’s die begrijpen dat aanpassing essentieel is. Onze oplossing? Slim curtailment.

Wat is slim curtailment?

Slim curtailment houdt in dat de opwek van zonne-energie tijdelijk wordt verminderd of uitgeschakeld wanneer de energieprijzen negatief zijn. Dit voorkomt dat je klanten moeten betalen om energie terug te leveren aan het net.

Hoe werkt het?

  1. Monitoring: Ons systeem houdt continu de energieprijzen in de gaten.
  2. Automatisering:  Wanneer de prijzen negatief worden, schakelt ons systeem automatisch de teruglevering van zonne-energie uit.
  3. Optimalisatie: Zodra de prijzen weer normaal zijn, wordt de teruglevering hervat. Dit hele proces is geautomatiseerd, zodat je klanten er zelf geen omkijken naar hebben.
De voordelen van slim curtailment voor jouw klanten
  1. Kostenbesparing: Voorkom de kosten van het terugleveren van energie tijdens negatieve prijsmomenten.
  2. Efficiëntie: Optimaliseer de energieproductie en maximaliseer het rendement.
  3. Gemoedsrust: Gebruikmaken van geautomatiseerde systemen betekent minder stress en een stabielere financiële planning voor je klanten.
Hoe SmartDodos jou ontzorgt

Bij SmartDodos zijn we toegewijd aan het ondersteunen van installateurs, energieadviseurs en energiedienstverleners. Ons onafhankelijke systeem zorgt ervoor dat je klanten maximaal kunnen profiteren van hun zonne-energie-investeringen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de technische details. Wij bieden:

– Onafhankelijkheid: Onze oplossingen werken moeiteloos met bestaande systemen en apparatuur.
– Ondersteuning: Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij de implementatie en ondersteuning.
– Innovatie: We blijven continu innoveren om de beste oplossingen te bieden voor de uitdagingen van morgen.

Conclusie

Negatieve energieprijzen kunnen een uitdaging vormen voor je klanten, maar met slimme oplossingen zoals curtailment van SmartDodos, kun je deze uitdagingen aangaan en zelfs omzetten in kansen. Door samen te werken met SmartDodos, kun je je klanten onafhankelijk en effectief ontzorgen.

Blijf op de hoogte van de laatste energieontwikkelingen en ontdek hoe SmartDodos jouw partner kan zijn in energieoptimalisatie. Want samen zorgen we ervoor dat jouw klanten niet eindigen zoals de originele dodo, maar juist floreren door slim te zijn!

Connect with us

Ben jij klaar om je klanten de beste oplossingen te bieden en je dienstverlening naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op met SmartDodos en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken in de wereld van energieoptimalisatie.