Industrial photovoltaic installation
Here comes the sun

Voor de vakantie tekende het kabinet het definitieve Klimaatakkoord. De opvallendste regel? De CO2-heffing voor vervuilende bedrijven. De CO2-heffing is een extra bedrag dat wordt betaald over elke ton CO2 die boven de Europese ETS-grens wordt uitgestoten. Positieve noot? De energiesector zegt toe dat 70% van alle opgewekte energie in 2030 uit zon en wind zal komen. Een glansrol voor de zonnepanelen dus!


Gemeenten efficiënter naar CO2-doelen met de zonnemonitor

Ook gemeenten moeten zich houden aan strakke CO2-reductietargets om de klimaatdoelen te halen. Door onze zonnemonitor te gebruiken, kunnen ze inzicht krijgen in het gebruik van zonnepanelen in hun gemeente. De zonnemonitor creëert een digitale kaart op basis van beeldanalyse, energiemonitoring, databronnen van derden en eigen data. Zo krijgt een gemeente niet alleen inzicht in waar zonnepanelen liggen, maar ook waar ze nog niet liggen en waar potentie is. Zo hebben we voor de gemeente Utrecht de zonnemonitor ingezet. Niet alleen geeft het heel veel inzicht, het helpt de gemeente ook om gericht te communiceren naar hun doelgroepen. Meer informatie over de zonnemonitor lees je in deze blog.


Stimulering duurzame energieproductie door overheid

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen. Voor bedrijven is er de SDE-subsidie. SDE staat voor stimulering duurzame energieproductie. Deze regeling bestaat uit een voorjaar en een najaarsronde. In het voorjaar is 5 miljard ter beschikking gesteld, in het najaar komt er opnieuw 5 miljard vrij. Meer informatie over de voorwaarden, de stappen van de subsidieaanvraag en de berekening van de subsidie kun je lezen op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Btw-teruggave zonnepanelen voor consumenten

Om consumenten te stimuleren in de aanschaf van een zonnestroomsysteem is het mogelijk btw over de zonnepanelen terug te vragen. Als je zelf minder stroom verbruikt dan dat je opwekt, leveren je zonnepanelen stroom terug aan je energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Als je je aanmeldt als btw-ondernemer bij de belastingdienst kun je vervolgens btw terugvragen. Zo kun je volgens de Vereniging Eigen Huis bij de aanschaf van een zonnestroomsysteem van €2.900 profiteren van een belastingvoordeel van €500. Duurzaam bezig en ook nog een beetje geld terug. Lekker toch?


Eigenaar van een elektrische auto? Laad slim!

Door Smart Charging (slim laden) te combineren met jouw laadpaal voor je elektrische auto, kun je ook nog eens geld besparen. Maar om echt slim te laden is energiemonitoring essentieel. Op het dashboard van onze energiemonitoringtool krijg je inzicht in je eigen energieverbruik. Wat je auto laadt zie je apart van het verbruik van je huis. Dankzij deze mogelijkheid energiemonitoring te combineren met de steeds slimmer wordende laadpunten, maken we elke dag een stap in het afstemmen van vraag en aanbod van zonne-energie.


Nieuwsgierig?

Interesse in onze diensten? Benieuwd naar de zonnemonitor of onze energiemonitoringtool? Wij delen graag wat onze ervaringen zijn en welke mogelijkheden de zonnemonitor biedt.

Neem gerust contact op via eelco@smartdodos.com of aart-jan@smartdodos.com of via 030 2272477. Onder het genot van een kop koffie denken we graag met je mee.