Office Building
Gedurende de kerstdagen had 86% van de kantoorpanden in Nederland de verwarming aan terwijl niemand op kantoor was!

Niemand op kantoor, maar wel de verwarming aan.

Gedurende de kerstdagen waren de meeste werknemers heerlijk thuis of bij familie de kerstdagen aan het vieren. Even focussen op wat er echt toe doet en het werk, de to-do lijsten en kantoor achter laten. Hierdoor waren de meeste kantoorpanden helemaal leeg en was niemand aanwezig. Verbazingwekkend genoeg kwamen wij tijdens een onderzoek erachter dat de meeste kantoorpanden gewoon nog de verwarming hadden aanstaan. Zoals ook te horen was gedurende de radio uitzending van BNR over ons onderzoek.

86% van de kantoorpanden laat verbruik zien

Samen met Hero Balancers hebben wij (SmartDodos) van 240 kantoorpanden de energieverbruiksdata mogen inzien. Vanuit deze inzichten kwam naar voren dat maar liefst 86% gewoon nog de verwarming had aanstaan en dus energie verbruikt. Waar dit in bijna alle gevallen onnodig was omdat de kantoorpanden gesloten waren en niemand aanwezig was tijdens deze dagen.

Verwarming uitzetten of verlagen blijkt erg omslachtig

Thuis kunnen we meestal de temperatuur regelen met een knopje, schakelaar of zelfs met de smartphone. Dit blijkt voor de meeste kantoorpanden nog niet helemaal het geval te zijn.

Dit komt doordat ze veelal te maken hebben met verouderde centrale beheer installaties, die niet zo flexibel blijken. Hierdoor gaat zo iets simpels als het verlagen van de temperatuur via teveel lagen en dient in een aantal gevallen de installateur ter plekke te komen om de temperatuur anders in te stellen.

Onnodig verbruik door onwetendheid

Na een rondvraag zijn we erachter gekomen dat dit verbruik veelal wordt veroorzaakt door onwetendheid. Enerzijds zijn de meeste ondervraagden niet bewust van het verbruik anderzijds hebben ze geen idee dat er een zeer eenvoudige oplossing is, ook voor verouderde beheer installaties.

Bewustwording begint met inzicht. Dat kan eenvoudig door het gebruik van onze slimme energie monitor applicatie. Hierdoor heb je altijd inzicht in wat het daadwerkelijk verbruik is.  

Voor het zelf “in control” raken van de temperatuur instellingen bieden wij aan kantoorpanden en scholen een oplossing. Die is eenvoudig te monteren waardoor je géén dure investeringen hoeft te doen of de beheer installatie te vernieuwen.

Deze oplossing is relatief goedkoop en binnen een jaar terugverdient.

Herkenbaar?

Is het probleem van de verouderde installaties of het onnodige verbruik herkenbaar? Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Wij helpen bij het vinden van de passende oplossing.

Eelco Boers

info@smartdodos.com

+31 (0)30 227247