Demo Elektriciteitsverbruik kwartierwaarden
Energieregistratie- en BewakingsSysteem (EBS), waarom?

Met een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) zorg je dat je klimaatinstallatie op de meest efficiënte manier werkt. Zo verspil je zo weinig mogelijk energie. Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht organisaties, die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken, om energiebesparende Erkende Maatregelen (EML) te nemen. Deze maatregelen moeten een maximale terugverdientijd van vijf jaar hebben: de energiebesparingsplicht. Het EBS is een van de maatregelen van deze plicht.

 

Energiebeheersysteem, wat is het?

Het energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) bestaat uit slimme meters en activiteiten hierop. Met de data die slimme meters verzamelen, kunnen rapportages worden gemaakt over het energieverbruik. Dit geeft inzicht in het energieverbruik per tijdsperiode, hier wordt gelijk duidelijk waar ruimte zit voor verbetering. Door je klimaatinstallatie beter in te stellen, bespaar je energie. Dat is natuurlijk ook zinvol als je niet aan de energiebesparingsplicht hoeft te voldoen. Want het besparen van energie bespaard geld.

Ook verduurzamen door inzicht?

Of je nu wel of niet aan de energiebesparingsplicht moet voldoen, inzicht helpt je altijd verder. Onze oplossing geeft jou als gebouweigenaar, gebouw gebruiker of investeerder dat inzicht. Alle verbruiksgegevens krijg je aangereikt in EBS-compliant rapportages. Deze vind je terug in een overzichtelijk dashboard met jouw eigen huisstijl. Dankzij kunstmatige intelligentie is het mogelijk de daadwerkelijke impact van energiebesparende maatregelen te bewijzen én om toekomstig verbruik te voorspellen. Zo wordt niet alleen het effect van je energiebesparende maatregelen heel inzichtelijk, maar voldoe je direct aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiemanagement. Benieuwd hoe wij jouw onderneming kunnen ondersteunen?