Smart-dodos-Een-slimme-dodo-vliegt-met-inzicht
Een slimme dodo vliegt met inzicht

Zoals we in onze vorige blog vertelden, vliegen deze SmartDodos er dus een lekker stukje op los. Een mooie manier om goed zicht te houden op onze core business: energiemonitoring, waarmee we onze klanten kunnen helpen te vergroenen en te besparen. Zo zijn we bezig voor diverse branches interessante proposities te ontwikkelen waarmee ze grip kunnen krijgen op hun energieverbruik.

We kunnen het niet alleen

We kunnen natuurlijk nog zulke innovatieve energiemonitoringsoftware ontwikkelen, we kunnen het niet alleen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met HR tec, leverancier van energiemeetapparatuur. De doelstelling van HR tec is om de industrie en het mkb te helpen hun energiedoelstellingen te behalen. Dat klinkt behoorlijk SmartDodo, vonden wij. Samen met HR tec zijn we bezig mooie en effectieve oplossingen neer te zetten.

Combineren van energiemonitoring en slim schakelen

Bij autodealers en technische onderhoudsbedrijven bijvoorbeeld valt serieus te besparen dankzij een combinatie van energiemonitoring en het slim schakelen van apparaten en installaties zoals verlichting en compressoren. Het begint allemaal met inzicht in en bewustwording van je energieverbruik. Alles wat daarvoor nodig is, is een slimme meter. Zo krijg je dagelijks je verbruiksgegevens van elektra en gas gepresenteerd op een overzichtelijk dashboard, ongeacht je energieleverancier.

Energiemonitoring: meten is weten

Energiemonitoring geeft je op een slimme manier inzicht in welke stappen je kunt nemen om aan steeds strenger wordende eisen te voldoen, maar ook om te besparen. ‘Meten is weten’ is misschien een beetje een dooddoener, maar het klopt wel als een bus. Want pas als je per apparaat, per groep of per deel van je gebouw inzicht kunt krijgen in je verbruik, kun je er iets aan gaan veranderen. Zo kun je ‘energieslurpers’ identificeren en misschien kom je wel tot de ontdekking dat er enorm veel sluimerverbruik is. Dankzij de slimme meter kun je zien waar dat gebeurt, en dan kun je maatregelen nemen. Want pas als je inzicht hebt in welk apparaat wat wanneer verbruikt, kun je overgaan tot het slimmer in- en uitschakelen van apparaten. Je zou een tijdklok kunnen plaatsen, of je personeel actief betrekken bij het verduurzamen van je bedrijf door ze te stimuleren alerter te zijn op het uitschakelen van apparatuur. Maar ook kun je natuurlijk denken aan andere maatregelen, zoals zonnepanelen, LED-verlichting of het verduurzamen van je wasstraat. Niet alleen goed voor je energierekening, maar ook heel erg SmartDodo. En wie wil dat nou niet?

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je eens weten waar voor jou de kansen liggen? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op. Onder het genot van een kop komen we vast tot mooie inzichten.